Website snelheid steeds belangrijker voor SEO

SEO is van ontzettend veel factoren afhankelijk – snelheid is één van de belangrijkste speerpunten van Google de komende jaren. Dit komt omdat Google in een transitie zit naar Mobile-first indexing. Ze zijn hier sinds kort ook erg transparant over – doe er je voordeel mee.

Optimaliseer je afbeeldingen

Het formaat van je afbeeldingen kan een vertragende factor zijn maar dat hoeft niet als je ze goed optimaliseert. Andere zaken zoals veel plugins, nutteloze features, afwijkende styling elementen, overvolle footers en een trage server hebben vaak veel meer impact.

Ook grote afbeeldingen kunnen snel laden

Een voorbeeld: Ik upload alles in 2400+ pixels of meer op mijn andere website(s) omdat ik compatible wil zijn met de nieuwste technieken. 4K / 8K en retina schermen bijvoorbeeld. En toch behaal ik zeer hoge snelheden. Test het zelf maar eens door wat verschillende pagina’s van Wereldreizigers.nl door de pagespeed tool van Google heen te halen.

Kijk kritisch naar je website features

Staar je dus niet blind op het optimaliseren van je afbeeldingen – kijk eerst kritisch naar je website en alle features. Welke plugins zijn overbodig, of voegen weinig toe? Zijn ze nog wel relevant?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *